ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούνται τα τακτικά μέλη του Συλλόγου σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού, στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ – ΠΑΛΛΑΣ» στην Κεντρική πλατεία του Μυστρά, στις 3 Απριλίου 2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 10.00 π.μ. με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Απολογισμός δράσης Δ.Σ.
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
4. Προγραμματισμός δράσεων
5. Προϋπολογισμός επόμενου έτους
6. Αρχαιρεσίες για την Εκλογή:

  1. Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής από μέλη της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως (ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής εκλέγεται από τα μέλη της).
  2. Εκλογή επτά (7) τακτικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των αναπληρωματικών συμβούλων τους.
  3. Εκλογή Τριμελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.

Αμέσως μετά την εκλογή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής η Τακτική Γενική Συνέλευση θα συνεχισθεί στα Γραφεία της Ιστορικής Έδρας Δήμου Σπάρτης πρώην Κοινότητος Μυστρά στο Μυστρά για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Εάν δεν υπάρξει απαρτία η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα των παρευρισκόμενων μελών, στον ίδιο χώρο και ώρα 10.00 π.μ., στις 10 Απριλίου 2022 ,ημέρα Κυριακή, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

I. Οι υποψηφιότητες για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο υποβάλλονται στον Πρόεδρο του Συλλόγου, ΔΗΜΗΤΡΙΟ Π. ΚΑΣΤΑΝΗ (οδός Πανεπιστημίου, αριθμός 59 τ.κ. 105 64, Αθήνα, e-mail: kastanis21@yahoo.gr) σε έγχαρτη μορφή ή ηλεκτρονικά δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες προ της άνω ημερομηνίας της Γενικής Συνελεύσεως για τις αρχαιρεσίες.
Με την υποβολή υποψηφιότητας καταβάλλεται από τον υποψήφιο και το ποσό των δέκα (10) ευρώ.
II. Η θητεία των τακτικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι τετραετής και αρχίζει από την ημερομηνία εκλογής τους.
III. Οι Αρχαιρεσίες θα περατωθούν στις 3.00 μ.μ.

Τα ταμειακώς εντάξει Μέλη του Συλλόγου μπορούν να συμμετέχουν στις προαναφερόμενες Γενικές Συνελεύσεις είτε αυτοπροσώπως είτε να αντιπροσωπεύονται από άλλο τακτικό μέλος. Η εξουσιοδότηση μπορεί να δοθεί και με τηλεομοιοτυπία ή e-mail. Κάθε τακτικό μέλος μπορεί να εκπροσωπεί στην Γενική Συνέλευση ένα μόνο άλλο τακτικό μέλος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτριος Π. Καστάνης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης ΛαζαρίδηςΠρόσκληση

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία ,που θα τελεσθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και από ώρα 7.30 έως 10.00 π.μ., στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βροντοχίου Παναγίας της Οδηγήτριας «Αφεντικό», στο Βυζαντινό Μυστρά.
Ο Ναός της Θεοτόκου Οδηγήτριας κτίσθηκε το 1310 μ.Χ. (κατ’ άλλους κτίσθηκε 1290-1295 Αν. Ορλάνδος) στην βορειοανατολική άκρη της Κάτω Χώρας του Μυστρά, ως Καθολικό της Μονής του Βροντοχίου από τον ηγούμενο Παχώμιο και Μέγα Πρωτοσύγκελο της Πελοποννήσου.
Το μνημείο αυτό είναι γνωστό στην διεθνή βιβλιογραφία ως «Αφεντικό» και με το όνομα αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Gabriel Millet το 1895 στην πρώτη του αναφορά από τις έρευνες του στον χώρο του Μυστρά.
Η είσοδος στο Κάστρο θα είναι ελεύθερη.
Με πρωτοβουλία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου – που αυτές τις ημέρες συμπληρώνει 40 έτη αρχιερατείας και άοκνης προσφοράς με τεράστιο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο – ο οποίος έχει την άποψη ότι οι Ιεροί Ναοί του Μυστρά πρέπει να λειτουργούν ως Κέντρα Λατρείας του Τριαδικού Θεού, τελέσθηκε προ τριακονταπενταετίας και συνεχίζεται κάθε χρόνο Λειτουργία σε Ναό (Μουσείο;) του Βυζαντινού Μυστρά.
Τηρούμε τα Μέτρα κατά του Covid – 19.

Μυστράς, 3 Σεπτεμβρίου 2020